Sunday, April 3, 2011

Tarte au Chocolat

aka the half-an-hour-cake or when hubby forgot to mention that friends from work are coming over in an hour. Whatever - this is a tasty, very chocolaty cake that is a little moist inside. It is easy and fast to prepare.

Heute nach dem Mittagessen sagte mein Mann: Hab ich vergessen zu erwähnen, dass gleich ein paar Kollegen vorbeikommen?". Da musste mal wieder mein französicher Schokokuchen (super schokoladig, nicht zu süß und innen schön saftig) herhalten, denn der geht super-schnell!

Ingredients | Zutaten
125 grams dark chocolate | 125g dunkle Schokolade (min. 60% Kakao)
120 grams butter | 120g Butter
100 grams sugar | 100g Zucker
4 eggs | 4 Eier
100 grams almonds | 100g gemahlene Mandeln
1 TS corn starch | 1EL Stärke

Preheat oven to 180 degrees. Line a baking pan with paper. Melt chocolate and let cool to room temperature. Mix with butter, sugar and egg yolks until well combined. Add almonds and corn starch. In another bowl whisk egg whites with a pinch of salt. Combine everything with a baking spatula and pour in the baking pan. Bake for 20-30 minutes (wood stick should come out clean).

Ofen auf 180°C vorheizen (keine Umluft). Springform mit Backpapier auslegen. Schokolade schmelzen und auf Raumteperatur abkühlen lassen. Mit Butter, Zucker und Eigelb gut verrühren. Mandeln und Stärke unterrühren. Eiweiß mit einer Prise Salz sehr steif schlagen und unter den Schokoteig heben. In die Form gießen und 20-30 Minuten backen.